Yksityisasiakkaiden mainospalkki

Rentokilin muurahaisten torjunta - Suojaa kotisi ja perheesi muurahaisongelmilta

Rentokilin muurahaisten torjunta

Muurahaisongelmien ratkaisu kotona

Vaikka kotiin tunkeutuvat muurahaiset ärsyttävätkin, yleisimmän lajin eli sokerimuurahaisen ei tiedetä välittävän sairauksia. On kuitenkin mahdotonta tietää missä muurahaiset ovat tonkineet ravintoa etsiessään joten on järkevää ryhtyä toimiin, joilla estetään niitä pääsemästä kotiin ja ruokakaappeihin.

Muurahaisongelmien tyypit

Muurahaisia on tuhansia eri lajeja, mutta useimmat muurahaisongelmat aiheutuvat seuraavista lajeista:

sokerimuurahainen

Sokerimuurahaiset - työläiset ovat 4-5 mm, mutta kuningatar voi olla jopa 15 mm pitkä. Kuningattaret munivat keväällä pesään joka on yleensä maassa, mutta voi olla myös tiilimuurauksessa tai kaarnan alla. Sokerimuurahaisia houkuttelee makeat elintarvikkeet ja ne jättävät pesään palatessaan feromonijäljen, joita muut muurahaiset voivat seurata ravinnon lähteille.

faaraomuurahainen

Faaraomuurahaiset - työläiset ovat 1,5-2 mm pitkiä ja kuningatar on 4-6 mm. Sekä työläiset että kuningatar ovat väriltään kellertävänruskeita. Faaraomuurahaiset ovat peräisin tropiikista ja vaativat lisälämpöä selviytyäkseen ja lisääntyäkseen. Ne elävät yleensä suurissa lämmitetyissä rakennuksissa, kuten sairaaloissa, hotelleissa ja kerrostaloissa. Muurahaisten ravinto on enimmäkseen mätäneviä ruokatavaroita ja se kuljettaa mukanaan ruokailusta tulleita haitallisia mikrobeja.

 

punatulimuurahainen

Punatulimuurahaiset - työläiset ovat 3 mm pitkiä ja kuningatar jopa 6 mm pitkä. Nämä muurahaiset ovat väriltään punertavan ruskeita ja elävät jopa yli 100 000 muurahaisen yhdyskunnissa! Jokaista yhdyskuntaa johtaa kuningatar, joka munii 150-200 munaa päivässä. Tulimuurahaiset rakentavat jopa 60 cm korkeita kasoja pesikseen, yleensä avoimille, aurinkoisille paikoille. Tulimuurahaiset pistävät sekä eläimiä että ihmisiä ja niiden pistot ovat erittäin kivuliaita.

Näin muurahaiset pidetään poissa

Useimmat mauriaiset ja sokerimuurahaiset tulevat kotiin vain etsiessään ruokaa makeiden tai tahmeiden aineiden houkuttelemana. Varmista ettei kotona ole helposti saatavaa ravinnonlähdettä:

  • Peitä aina elintarvikkeet sillä ei voi koskaan tietää missä muurahainen on ollut ennen kuin se ryömii ruuassasi!
  • Siivoa kaikki ruuanmuruset ja roiskeet pois välittömästi.
  • Siivoa elintarvikkeiden murut ja jätteet keittiön koneiden alta.
  • Varmista että kaikissa roska-astioissa on tiiviit kannet ja pidä komposti suljetussa tilassa
  • Siivoa pois lemmikkieläimen ruoka heti kun sen syöminen on päättynyt

Voit estää muurahaisten pääsyä kotiin tiivistämällä pääsyaukot, kuten ovien ja ikkunoiden puitteiden halkeamat ja raot.

Näin muurahaisista päästään eroon

Sokerimuurahaisten hävittämiseen sopivia tee-se-itse-tuotteita on laaja valikoima, mutta vakiintunut ongelma faarao- tai tulimuurahaisista vaatii usein ammattimaista tuholaistorjuntaa varmistamaan ettei ongelma toistu.

Tee-se-itse muurahaisten torjunta

Käytä muurahaisten torjuntasuihketta suoraan paikkoihin joissa näkyy muurahaistoiminnan merkkejä ja ruiskuta myös pinnat, halkeamat ja kolot joissa muurahaisia on nähty.

Vaihtoehtoinen muurahais- ja hyönteispulveri voi olla erittäin tehokas ja helppokäyttöinen muurahaisten tuhoaja. Levitä vain jauhetta pesän ympärille ja puhalla sitä halkeamiin ja aukkoihin joista muurahaiset ovat päässeet sisälle.

Kiehuvan tai saippuaveden kaataminen muurahaispesään toimii todennäköisesti vain tilapäisenä ratkaisuna sillä pesän pääosa on yleensä liian syvällä, jotta sellaisista konsteista olisi apua.

Ammattimainen muurahaisten torjunta

Tee-se-itse-tuotteet voivat hoitaa pienet muurahaisongelmat, tai sokerimuurahaisten ongelmat, mutta tuholaistorjunnan ammattilainen tarvitaan suurten tai useassa paikassa ilmenevien pesiytymien sekä varmasti faaraomuurahaisten esiintymien käsittelyyn.

Rentokilin asiantuntijat ymmärtävät jokaisen lajin elintavat ja heillä on käytössään valikoima tehokkaita hyönteismyrkkyjä muurahaisten käsittelyyn siten, että ongelman uusiutumista ei tarvitse pelätä.

Rentokil tarjoaa puhelimitse tilattavan palvelun muurahaisten ja kodin muiden tuholaisongelmien hoitamiseen. Nopea ja tehokas palvelumme tarjoaa korkeimman mahdollisen suojan ja turvan perheellenne ja lemmikeillenne.

Jos haluat lisätietoja tai tilata Rentokilin asiantuntijan käynnin, soita numeroon 020 7893 206.