Yksityisasiakkaiden mainospalkki

Rentokilin luteiden torjunta

Suojaa kotisi ja perheesi luteilta

Luteista on tulossa merkittävä ongelma tässä maassa ja ympäri maailmaa.

Ne leviävät helposti ja ovat vaikeita hoitaa, aiheuttaen lude-epidemioiden määrän nopeaa kasvua.

Ratkaisun avain tähän ongelmaan on parantaa tietoisuutta luteiden havaitsemisesta ja varmistaa, että havaitut luteet käsitellään nopeasti.

Luteiden vaikutuksia

Luteet syövät ihmisten ja muiden nisäkkäiden verta.

Vaikka luteet voivat levittää tauteja, tässä maassa se on hyvin harvinaista. Tärkein huoli onkin sen sijaan luteiden puremien ihmisille aiheuttamassa ärsytyksessä ja ahdistuksessa.

Luteen puremat eivät satu. Epämukavan olon aiheuttaa kehon reaktiosta seuraava kutina.

Puremien hoito lievittää ärsytystä, mutta tilanne voi olla silti hyvin ahdistava jos puremia on paljon, kuten yleensä luteiden ollessa kyseessä.

Useat puremat ja kosketus luteisiin voi myös johtaa kutiavaan ihottumaan tai rohtumaan. Keskustele farmaseutin kanssa hoidosta mikäli oireita ilmenee.

Luteiden tunnistus

Osittain ruokaillut lude imemässä verta ihmisestä

Aikuiset luteet ovat 5 mm pitkiä. Ennen syömistä ne ovat litteän soikion muotoisia ja vaaleanruskeita, mutta muuttuvat pyöreämmiksi ja tummemmiksi syötyään.

Ne lähtevät liikkeelle yöllä ja niitä houkuttaa ruumiinlämpö sekä hengityksestä vapautuva hiilidioksidi.

Niitä löytyy yleensä makuuhuoneista, mutta ne piileksivät halkeamissa ja koloissa päivisin.

Useimmat piilopaikat luteille ovat patjojen saumoissa, sängyn koloissa, sänkyä ympäröivissä kalusteissa (ja erityisesti sängyn päätylevyissä) sekä lattian reunoissa.

Laajemman pesiytymän merkkeinä on tummat tai mustat tahrat patjalla luteiden ulosteista.

Lisäksi laajan pesiytymän voi havaita luteista lähtevästä epämiellyttävästä hajusta.

Luteen puremien tunnistus

On vaikea tunnistaa luteita niiden puremasta, koska kehomme reagoivat niihin hyvin eri tavalla ihmisestä toiseen.

On tärkeämpää tutkia puremien esiintymiskuviota ja ajoitusta sekä muita tekijöitä sen selvittämiseksi, ovatko puremat luteiden aiheuttamia.

Alla selvitetään tapoja selvittää ludeongelman olemassaoloa. Katso purevien hyönteisten oppaasta neuvoja hoidoksi luteiden puremiin.

Luteiden puremat

Luteen puremat eivät yleensä herätä uhriaan. Ne voivat ilmaantua minne tahansa keholle, mutta yleensä lähellä ihoa olevien verisuonien läheisyyteen.

Yksi lude voi purra useita kertoja samalle alueelle. Puremat eri ruumiinosissa viittaavat kuitenkin useisiin luteisiin.

Luteet - Veripisaroita lakanoilla

Ludepesiytymän alkuvaiheessa uhri ei välttämättä ole herkkä puremille ja ei silloin kutia.

Kuitenkin pienet veripisarat lakanoilla ilmaisevat luteiden läsnäolon.

Ludepesiytymien lähteitä

Luteet yleensä tulevat rakennukseen vaatteiden tai huonekalujen mukana.

Yleisin luteiden lähde on niiden saastuttamassa hotellissa vierailu. Luteet tai niiden munat tarttuvat vaatteisiin tai matkalaukkuihin ja saapuvat niiden mukana kotiin.

Jos hotellissa viipymisen aikana havaitaan merkkejä luteista, erityisesti niiden puremia tai veripisaroita lakanoilla, on oltava erityisen huolellinen tuotaessa matkatavaroita kotiin.

Keskustele hotellin edustajien kanssa riskin arvioinnista. Saattaa olla tarpeen pestä, kaasuttaa tai käsitellä vaatteet niiden turvallisuuden varmistamiseksi.

Sama koskee huonekalujen siirtoa. Rentokil voi käsitellä huonekalut luteiden varalta ennen niiden kuljetusta kotiin, jos riskistä on tietoa ennalta.

Vältä luteiden levittämistä

Jos kotonasi on luteita, älä ota riskiä niiden leviämisestä viemällä vaatteita, matkalaukkuja tai kalusteita hotelleihin tai tuttujesi koteihin.

Luteet voivat myös siirtyä viereisiin tiloihin seinissä ja lattioissa olevien aukkojen kautta. Jos kerrostalo- tai rivitaloasunnossa on luteita, huomioi naapurit ja toimi nopeasti.

Ludepesiytymien käsittely

Luteet voivat olla vastenmielisiä tuholaisia ja ne ovat eräitä vaikeimmin tuhottavia.

Korkealla hygieniatasolla, perusteellisella siivouksella ja kuluttajakaupan hyönteismyrkkyjen käytöllä luteiden määrän voi saada hallintaan, mutta ammattilaiskäsittely tarvitaan ongelman poistamiseksi lopullisesti.

Rentokil tarjoaa puhelimitse tilattavan palvelun luteiden ja kodin muiden tuholaisongelmien hoitamiseen. Nopea ja tehokas palvelumme tarjoaa korkeimman mahdollisen suojan ja turvan perheellenne ja lemmikeillenne.

Jos olet huolissasi mahdollisesta ludeongelmasta ja haluat tilata Rentokilin asiantuntijan käynnin, soita numeroon 020 7893 206.