Yksityisasiakkaiden mainospalkki

Rentokilin ampiaisten, herhiläisten ja mehiläisten torjunta

Suojaa kotisi ja perheesi hyönteisen pistoilta

Ampiaisen, herhiläisen tai mehiläisen pisto on kivulias kokemus ja saattaa olla hengenvaarallinen yhdelle ihmiselle kolmestakymmenestä, joka on allerginen pistoille.

On kuitenkin mahdollista vähentää näitä riskejä suorittamalla mielekkäitä varotoimia ulkosalla liikuttaessa ja varmistamalla, että ampiais- ja mehiläispesät käsitellään asianmukaisesti.

Jos ampiainen tai mehiläinen on pistänyt sinua, katso ohjeita oppaasta hyönteisten pistojen hoitoon. Siinä on myös tietoja miten vältetään pistot ulkosalla.

Ampiaisten pesät

Ole varovainen ampiaisten ja herhiläisten (suurikokoisempi jäsen ampiaislajiperheessä) käsittelyssä, niillä on tehokas pisto ja ne voivat hyökätä suurin joukoin häirittyinä.

Sisätiloihin ansaan jäänyt ampiainen voidaan käsitellä ampiaisten ja kärpästen torjuntasprayllä.

Jos kotona tai puutarhassa on paljon ampiaisia tai mehiläisiä, lähellä on todennäköisesti niiden pesä.

Yhdessä pesässä voi olla tuhansia ampiaisia, jotka voivat parveilla ja hyökätä häirittyinä. Jos pesän sijainti saattaa ihmiset todennäköisesti riskille alttiiksi, pesä tulisi tuhota.

Yhteiskunta-ampiainen

Pesä on rakennettu pureskellusta puukuidusta, jonka ansiosta sen seinät ovat omaleimaisen paperimaiset. Ampiaiskuningatar aloittaa pesänrakennuksen keväällä, mutta kuhnureiden kuoriutuessa ne ottavat pesänrakennuksen hoidettavakseen.

Alkukesästä tyypillisen ampiaispesän läpimitta on 30 cm, mutta ne voivat myös olla paljon suurempia. Yleisiä paikkoja ampiaispesille ovat räystäiden alla, ullakoilla, vajoissa tai muissa ulkorakennuksissa.

Tämä riski ampiaisista on erityisen suuri loppukesällä, siksi on suositeltavaa tuhota ampiaispesät alkuvuodesta, ennen kuin ampiaiset tulevat aggressiivisiksi.

Näin ampiaispesästä päästään eroon

Seuraa palaavien ampiaisten lentoa pesän löytämiseksi. Jos pesä on kodin lähellä, pidä ikkunan suljettuina. Jos epäilet pesän olevan ullakolla, ole erittäin varovainen avatessa luukkua ullakolle ja mennessäsi sinne.

Jos pesä on helposti lähestyttävässä paikassa, se on mahdollista tuhota tee-se-itse-tuotteilla. Jos kuitenkin päätät tuhota pesän itse, noudata kaikkia ohjeita huolellisesti.

Varmista että minimoit suojaamattoman ihon, käyttämällä myös käsineitä ja hattua.

Älä yritä tee-se-itse-käsittelyä jos epäilet olevasi herkkä ampiaisten pistoille, pesä on sisätiloissa tai pesälle ei pääse helposti.

Älä käsittele ampiaispesiä tikkailta käsin tai muuten korkealta.

Ampiaisparvet ovat vaarallisia, jos epäröit, hanki ammattiapua.

Rentokil tuholaistorjunta tarjoaa puhelimitse tilattavan palvelun ampiaisten ja kodin muiden tuholaisongelmien hoitamiseen. Palvelu on nopea, tehokas ja edullinen.

Jos haluat lisätietoja tai tilata Rentokilin asiantuntijan käynnin, soita numeroon 020 7893 206.

Näin mehiläisistä päästään eroon

Mehiläiset eivät ole yhtä aggressiivisia kuin ampiaiset ja pistävät huomattavasti harvemmin.

Lisäksi koska mehiläiset ympäristölle suureksi hyödyksi ja jotkin lajit ovat uhanalaisia, niiden tappamista tulisi välttää aina kuin turvallista ja mahdollista.

Mehiläinen

Jos pesästä aiheutuu korkea riski (kuten sisällä kotona, tai sairaalaa tai mehiläisen pistoille allergisia lähellä oleva pesä), pesä voidaan siirtää turvallisemmalle paikalle.

Rentokil tuhoaa mehiläispesän tai yhdyskunnan vain jos siitä aiheutuu uhkaa ihmisille.