Yksityisasiakkaiden mainospalkki

Rentokilin rottien torjunta

Suojaa kotisi ja perheesi rotilta

Rotat aiheuttavat merkittävän terveysriskin ihmisille ja lemmikkieläimille. Yleisiä rottien levittämiä tauteja ovat salmonella, Weilin tauti, E. coli -bakteerin aiheuttamat tulehdukset ja tuberkuloosi.

Rotilla on myös kirppuja, punkkeja ja puutiaisia sekä ne voivat aiheuttaa allergisia reaktioita.

Rottia kotona tai puutarhassa

Rottien pääsy kotiin on erittäin vakava asia, vaikka ne eivät tulisikaan suoraan oleskelutiloihin. Pieninkin rottaongelma kotona tulee hoitaa kiireellisenä.

Rotat puutarhassa tai muualla ulkona voivat myös aiheuttaa korkean riskin, erityisesti lasten tai lemmikkieläinten käyttämillä alueilla.

On tärkeää päästä eroon rotista puutarhassa, jolloin vähennetään riskiä niiden pääsystä sisälle kotiin.

Erityishuomiota vaaditaan rakennuksissa joihin kuuluu autotalleja tai joiden ovissa on kissan- tai koiranluukkuja, sillä rotat pääsevät niiden kautta sisälle

Rottaongelman merkkejä

Rotat ovat yöllisiä ja yleensä piileksivät ihmisiltä, joten kodin rottaongelman yleisimpiä merkkejä ovat:

  • Raapimisäänet seinissä ja lattian alla rottien kipittäessä ympäriinsä
  • Jätökset - rottien jätökset ovat tummia teräväkärkisiä ja noin 10-14 mm pitkiä
  • Omalaatuinen haju - rotat jättävät jälkeensä ammoniakilta haisevan jäljen, joka voi olla erittäin voimakas suljetuissa paikoissa kuten kaappien alla
  • Vauriot - rottien hampaat kasvavat jatkuvasti ja ne nakertavat puuta ja muovia pitääkseen hampaansa terävinä Rotat voivat jopa aiheuttaa tulipaloja jyrsimällä sähköjohtoja poikki.
  • Elintarvikkeiden repäisypakkaukset - rotat repivät auki elintarvikepakkauksia jättäen hampaanjälkiä
  • Pesät - rotat rakentavat pesiä lämpimiin piilossa oleviin paikkoihin revitystä materiaalista kuten sanomalehdistä ja kankaista. Pesissä on yleensä nuoria rottia
  • Kolot - puutarhoissa rotat kaivavat koloja erityisesti kompostikasoihin ja vajojen alle. Ne kaivavat pesiään myös puutarhan laatoituksen alle.

Näin rotat pidetään poissa

Ensimmäinen puolustuslinja rottapesiytymiä vastaan on suojata kodin sisäänkäynnit. Nuoret rotat voivat tulla läpi alle 1 cm kokoisista rei'istä, joten on tärkeää tiivistää kaikki aukot ulkopuolelle ja asentaa harjanauhoja ovien ympärille.

Ultraäänellä toimivat karkottimet päästävät ääntä joka on epämukavaa rotille, mutta jota ihmiset eivät voi kuulla. Nämä saattavat auttaa estämään rottia tulemasta kotiin alunperinkään, mutta emme suosittele niitä olemassa oleviin pesiytymiin sillä rotat kykenevät tottumaan ultraääniin nopeasti.

On tärkeätä, ettei rottia houkutella ruualla - varastoi ruoka muovi- tai metalliastioissa ja puhdista liesien ja kylmäkaappien alustat säännöllisesti.

Varmista talon ulkopuolella että kodin jätteet pidetään suljetuissa astioissa, lihaa ei laiteta kompostiin ja lintujen ruokkimiseen käytettävät telineet ovat oravasuojattuja.

Rotat voivat nousta sisälle viemäreistä hajonneiden putkien kautta, joten on tärkeää varmistaa että putkisto on hyvässä kunnossa.

Näin rotista päästään eroon

Hoitamattomana rottien pesiytyminen voi muodostua nopeasti pysyväksi haitaksi. Kaupoista on saatavissa valikoima tee-se-itse-tuotteita rottien käsittelemiseen matalan riskin alueilla, mutta suosittelemme asiantuntijamme suorittamaa käsittelyä asuintiloissa havaittuihin rottiin tai jos ongelma jatkuu.

Tee-se-itse rottien torjunta

Ruokakaupoista, rautakaupoista ja puutarha-alan liikkeistä on saatavissa laaja valikoima rotantorjuntatuotteita tee-se-itse-käyttöön, mukaan lukien rotanloukkuja ja rotanmyrkkyjä.

On tärkeää noudattaa ohjeita huolellisesti, jotta rottien torjunta olisi turvallista, tehokasta ja humaania.

Rotanloukut ovat erittäin voimakkaita ja niitä tulisi käyttää vain paikoissa joihin lapset, lemmikkieläimet ja villieläimet eivät pääse.

Rottien ammattilaistorjunta

Vaikka tee-se-itse-tuotteet ovat kustannustehokkaita rottaongelmien torjuntaan matalan riskin alueilla, tuholaistorjunnan ammattilaista tarvitaan korkean riskin alueilla sekä vakiintuneiden rottayhdyskuntien tai toistuvien pesiytymien käsittelyyn.

Rentokilin asiantuntijat suorittavat tarkasti suunnatun käsittelyn jolla rottaongelma hoituu kokonaan ja tarjoavat myös neuvoja kuinka koti pidetään rotista vapaana myös tulevaisuudessa.

Rentokil tarjoaa puhelimitse tilattavan palvelun rottien ja kodin muiden tuholaisongelmien hoitamiseen. Nopea ja tehokas palvelumme tarjoaa korkeimman mahdollisen suojan ja turvan perheellenne ja lemmikeillenne.

Jos haluat lisätietoja tai tilata Rentokilin asiantuntijan käynnin, soita numeroon 020 7893 206.