Pest Guides

Tuholaisoppaat - Ääniä ullakolla

Raapivat ja kipittävät äänet ullakolla eivät vain aiheuta huolta ja ahdistusta, mutta ovat myös selvä merkki jyrsijöiden tai muiden villieläinten pesiytymisestä kattotilaan.

Ullakot ovat erinomaisia elinympäristöjä erityisesti oraville ja jyrsijöille. Jyrsijät voivat vahingoittaa merkittävästi ullakolla säilytettäviä tavaroita. Jyrsijöiden jatkuva nakertaminen voi vaurioittaa kodin rakenteita ja jopa aiheuttaa tulipalon vaaran jos sähköjohdot joutuvat nakerreltaviksi.

Äänten lähde tulisi selvittää niin pian kuin mahdollista, koska näiden tuholaisten pesistä ja jätöksistä tulee mainioita lisääntymispaikkoja hyönteisille, jotka kuljettavat sitten mukanaan taudinaiheuttajia kotiin.

Ensimmäinen toimenpide on tarkastaa ullakko ja etsiä näkyviä jyrsijöiden tai muiden villieläinten esiintymisen merkkejä, joista yleisimpiä on niiden jätökset.

Tuholaisten jätösten tunnistaminen

Hiirenpapanat: Ohuita ja värttinänmuotoisia teräväkärkisiä, noin 5 mm pitkiä

Isorotan papanat: Tylpän värttinän muotoisia keskimäärin 11/2 - 2 cm

Mustarotan papanat: Suipon makkaran muotoisia, keskimäärin 11/2 cm pitkiä

Oravanpapanat: Samanlaisia kuin isorotan papanat, mutta hieman pyöreämpiä ja pituudeltaan 11/2 - 2 cm

Lepakonpapanat: Tummanruskeita tai mustia, 4-8 mm pitkiä. Lepakonpapanat ovat samanlaisia kuin hiirenpapanat, mutta murentuvat hienoksi jauheeksi murskattaessa.

Näin pääsee eroon hiiristä ullakolla

Hoitamattomana hiirien pesiytyminen voi muodostua nopeasti haitaksi ja ensimmäinen puolustuslinja on suojata ullakko niiden sisään tunkeutumista vastaan.

Rentokililtä on saatavissa ammattitaitoinen palvelu hiirien torjuntaan.

Mice

Lisätietoja hiiristä kotona ja tee-se-itse- sekä ammattimaisesta hiirientorjunnasta saat napsauttamalla tästä.

Rottia ullakolla

Rottien pääsy kotiin on erittäin vakava asia, vaikka ne eivät tulisikaan suoraan oleskelutiloihin. Pieninkin rottaongelma kotona tulee hoitaa kiireellisenä.

Rats

Rentokililtä on saatavissa laaja valikoima rottientorjuntatuotteita satunnaiseen käyttöön sekä korkealle koulutettujen tuholaistorjunta-asiantuntijoiden palvelua.

Välikaton yläpuolisen tilan suojaaminen uudelleentunkeutumista vastaan on tehokas keino estää rottia palaamasta ullakolle, mutta olemassa oleva haitta tulee poistaa ensin.

Lisätietoja rotista kotona ja tee-se-itse- sekä ammattimaisesta rottientorjunnasta saat napsauttamalla tästä.

Näin pääsee eroon oravista ullakolla

Jos oravat pääsevät välikaton päälle, ne voivat aiheuttaa merkittävää vahinkoa nakertamalla puuta ja sähköjohtoja.

Oravat voidaan poistaa kiinteistöstä ottamalla ne kiinni orava-ansoilla. Aloittelijan on mahdollista suorittaa pyydystys, mutta suurta varovaisuutta on syytä noudattaa eläviä oravia sisältävien häkkien käsittelyssä, koska oravat yleensä purevat ja raapivat. Yleensä kuitenkin suositellaan ammattitaitoisen tuholaistorjujan käyttöä kotiin tunkeutuneiden oravien käsittelyssä.

Squirrel

Oravien poistamisen lisäksi on välttämätöntä suojata koti oravilta, jotta estetään niiden palaaminen. Tähän voi kuulua oravien pääsytienään ullakolle käyttämien kiinteistön yläpuolelle yltävien oksien katkaisu.

Jos haluat lisätietoja oravista ullakolla tai tilata Rentokilin asiantuntijan käynnin, soita yksityisasiakkaiden numeroon.

Näin pääsee eroon linnuista ullakolla

Pulut ja muut linnut ullakolla aiheuttavat ongelmia ulosteiden sotkusta ja terveysriskeistä sekä kuhertelusta ja siipien läpsyttelystä aiheutuvasta äänestä.

Linnut tulee poistaa ja tunkeutumisaukot taloon suojata kanaverkolla tai kiinteällä esteellä. On myös mahdollista suojata rakennuksen ulkopuoli puluilta ja muilta linnuilta piikein, rautalangalla tai verkoilla.

Birds

Lintujen poistaminen saattaa onnistua pelästyttämällä, mutta todennäköisesti se vaatii ammattilaisen pyydystämään tai houkuttelemaan ne pois syöteillä.

Rentokil on kaikkien linnuntorjuntamuotojen asiantuntija, joten jos haluat lisätietoja tai tilata Rentokilin teknikon käynnin, soita yksityisasiakkaiden numeroon.

Mitä tehdä lepakoille ullakolla

Versio 1 (maille joissa lepakot ovat suojeltuja)

Lepakot on suojeltu uhanalaisina lajeina tässä maassa ja lepakoiden tappamisen tai poistamisen yritys tai niiden lepopaikkojen muuttaminen tai pääsyn estäminen niihin on rangaistava teko.

Vaikka lepakot jätettäisiinkin ullakolle, on rangaistavaa estää pääsy niiden orsille, sillä lepakot palaavat samaan paikkaan joka vuosi ja siten tyhjätkin lepopaikat on suojeltuja.

Bats

Jos olet tietoinen ullakkoasi lepopaikkana pitävistä lepakoista, sinun tulee ottaa yhteyttä ympäristöviranomaisiin ennen puun tuholaissuojausta, hyönteistorjuntaa tai jyrsijätorjuntaa, josta voi olla vahinkoa lepakoille.

Versio 2 (maille joissa lepakot eivät ole suojeltuja)

Vaikka lepakot eivät itse aiheuta vaurioita, niiden syövyttävät jätökset voivat vaurioittaa puuta ja houkutella hyöteisiä.

Tuholaistorjunnan asiantuntija voi poistaa lepakot ja niiden palaaminen voidaan estää suojaamalla kulkuaukot ullakolle. Yleisesti ottaen, amatöörin ei tule ryhtyä lepakoiden poistamiseen. Jotkin lepakkolajit voivat olla suojeltuja, mutta tuholaistorjunnan asiantuntija kertoo sinulle jos on kyse suojellusta lajista.

Jos haluat lisätietoja lepakko-ongelmista tai tilata Rentokilin asiantuntijan käynnin, soita yksityisasiakkaiden numeroon.

Hyönteishaitta ullakolla

Hyönteisten pesiytyminen ullakolle johtuu yleensä jostain ullakolla olevasta niitä houkuttelevasta, kuten elintarvikkeista, tekstiileistä, puusta tai muun aiemmin yllä käsitellyn tuholaisen jätöksistä.

Perusteellinen siivous ja kuluttajakaupan hyönteismyrkkyjen käytöllä hyönteishaitan voi saada hallintaan, mutta ammattilaiskäsittely saatetaan tarvita ongelman poistamiseksi lopullisesti.

Rentokililtä löytyy oikea ratkaisu. Lisätietoja tiettyjen ullakolta mahdollisesti löytyvien hyönteisten käsittelystä on seuraavassa:

Vaatteita tuhoavat koiperhoset ja niiden toukat

Puuntuholaiset

Miksi Rentokil?

Millään toisella yhtiöllä ei ole kokemustamme minkä tahansa kodin tuholaisongelman ratkaisussa. Ratkaisemme ongelman ja varmistamme ettei se uusiudu.

Laajuutemme ansiosta olemme aina lähellä asiakasta. Nopea ja tehokas palvelumme tarjoaa korkeimman mahdollisen suojan ja turvan perheellenne ja lemmikeillenne.

Jos olet huolestunut mahdollisesta tuholaisongelmasta ja haluaisit paikallisen Rentokil-asiantuntijan tulevan käymään, tai haluat vain lisäohjeita, ole hyvä ja soita meille numeroon 020 7893 206.