Pest Guides

Harmaaorava

Sciurus carolinensis

Ulkonäkö

Harmaaoravia
  • 35 - 53 cm pitkä. 550 - 750g painava.
  • Turkin väritys harmaanruskea.

Elinkaari

  • Parittelee joulu/tammikuussa ja huhti/kesäkuussa.
  • 1-5 poikasta pesueessa, 1-2 pesuetta vuodessa.
  • Esiintyy yleensä sekametsässä. Syksyisin löytyy pensasaidoista, puutarhoista ja metsistä erossa olevista pelloista.
  • Elää 4-6 vuotta (naaras), 2-3 vuotta (koiras).

Tavat

  • Löytyy pensasaidoista, penkereistä, metsistä, puutarhoista, maataloista jne.
  • Vaurioittaa puiden kaarnaa, erityisesti pyökkiä ja vuorivaahteraa.