Pest Guides

Peltomyyrä

Microtus agrestis

Ulkonäkö

Peltomyyrä
  • Pään ja ruumin pituus 8-13cm, paino 14-50g.
  • Kenttämyyrällä on harmaan-ruskea turkki , jossa on vaaleanharmaa alapuoli.
  • Niillä on pienet silmät, ja korvat ja lyhyt häntä.

Elinkaari

  • Ne lisääntyvät maaliskuusta lokakuuhun.
  • Naaraat saavat 4-6 poikasta 18-20 päivän raskausajan jälkeen.
  • Ne voivat elää kaksivuotiaaksi asti.

Tavat

  • Kenttämyyrien elinympäristö on metsämaa, niitty ja niiden reunamat. Ne syövät etupäässä vihreitä lehtiä ja heinää.
  • Kesällä ne ovat yleensä yöeläjiä. Kuitenkin talvella kun ruokaa on niukasti, ne näyttäytyvät myös päiväsaikaan.