Pest Guides

Mustarotta

Rattus rattus

Ulkonäkö

Mustarotta
  • 16 - 24 cm pitkä, häntä pidempi kuin pää ja muu ruumis.
  • 150 - 200g painava.
  • Suippo nenä, suuret korvat ja laiha ruumis verrattuna isorottaan (Rattus norvegicus).

Elinkaari

  • 5-10 poikasta pesueessa, 3-6 pesuetta vuodessa.
  • Raskausaika noin 3 viikkoa.
  • 12-16 viikkoa syntymästä sukukypsäksi.

Tavat

  • Harvinainen suomessa. Esiintyy lähinnä vain satamissa.
  • Kiipeää usein, on ketterä, kaivautuu harvoin ja nähdään harvoin ulkosalla Suomessa.
  • Lempiravintoa on kosteat hedelmät.
  • Syö noin 15g ruokaa päivässä ja juo 15ml.