Pest Guides

Metsähiiri

Apodemus flavicollis

Ulkonäkö

Metsähiiri
  • Aikuisten pää ja keskiruumis on 95-120 mm pitkä, häntä 75-110 mm. Paino välillä 14-45 g.
  • Niiden turkki on selästä ruskea ja vatsasta valkoinen, niskan ympäri kiertää turkissa keltainen nauha.
  • Niillä on suuret korvat, ulkonevat silmät ja pitkä häntä.

Elinkaari

  • Parittelu tapahtuu marraskuusta tai huhtikuusta lokakuuhun, raskauden kestäessä 25 tai 26 päivää.
  • Poikaset on kokonaan vieroitettu noin 18 päivän päästä ja yleensä ryhtyvät parittelemaan vuoden kuluttua syntymästään.
  • Useimmat hiiret eivät selviydy yli 12 kuukautta.

Tavat

  • Ne saattavat pilata varastoituja elintarvikkeita tai sotkea sähköjohtoja.
  • Ne suosivat kypsää leveälehtistä metsää, pensasaitoja, maalaispuutarhoja ja rakennuksia ja elinympäristöinä.
  • Ne tunkeutuvat todennäköisemmin rakennuksiin kuin pikkumetsähiiret (Apodemus sylvaticus).