Soita meille 0207893206  tai lähetä sähköpostia

Kansainvälinen yritys joka on toiminut Suomessa vuodesta 1932

Kaikki teknikkomme ovat suorittaneet tuholaistorjujan tutkinnon

Meillä on ainutlaatuisia, innovatiivisia ratkaisuja tuholaisten torjuntaan ja ennaltaehkäisyyn

Yleisiä hiirilajeja

Suomessa esiintyy useita hiirilajeja. Yleisimmät tuhoa aiheuttavat lajit tässä maassa ovat kotihiiri, peltohiiri ja metsähiiri.

Peltohiiri

(Apodemus slvaticus)

Peltohiiret eivät yleensä kulkeudu asuttuihin rakennuksiin, mutta talvi kuukausien aikana ne menevät ulko rakennuksiin ja vajoihin, joissa säilytetään hedelmiä ja vihanneksia. Peltohiiret ovat suuri uhka yrityksille, jotka toimivat maanviljelyn ja maatalouden aloilla.

Ulkonäkö

  • Koko: täysikasvuisen pään ja vartalon pituus 80–100 mm, häntä 70–90 mm.
  • Paino: Uros voi painaa 25 g ja naaras 20 g.
  • Hiekanvärinen / oranssi turkki päässä ja selässä.
  • Kellertävä turkki kyljissä, vatsassa valkoinen.
  • Rinnassa on yleensä pieni keltainen raita.

Elinkaari

  • Elinikä on yleensä 2–3 kuukautta, mutta ne voivat elää jopa 20 kuukautta luonnossa tai yli kaksi vuotta häkissä.
  • Parittelukausia ovat maalis-/huhtikuu - loka-/marraskuu, ja kantoaika on noin 25 päivää. Turkki kasvaa poikasille kuuden päivän ikäisenä, silmät avautuvat 16 päivän iässä ja poikaset vieroitetaan 18 päivän iässä.
  • Poikasten ja täysikasvuisten henkiinjääminen on heikkoa parittelukauden ensimmäisellä puoliskolla, sillä urokset voivat olla aggressiivisia toisiaan ja poikasia kohtaan, jotka saatetaan ajaa pois pesästä.

Tavat

  • Peltohiiret syövät enimmäkseen puiden, kuten tammen, pyökin, saarnin, lehmuksen, orapihlajan ja vuorivaahteran siemeniä.?Country? hiirien määrä voi saavuttaa kiusallisia mittasuhteita viljellyillä alueilla.
  • Pienet etanat ja hyönteiset ovat erityisen tärkeitä ravinnon lähteitä myöhäiskeväällä ja alkukesällä, jollin siemeniä on saatavilla vähemmän.
  • Peltohiiret syövät myös omenoita ja tuhoavat vastikään istutettuja palkokasvien siemeniä.

Kotihiiri

(Mus domesticus)

Kotihiiret ovat aktiivisia ympäri vuoden, eli ne voivat tunkeutua kotiisi tai yritykseesi milloin vain.

Ulkonäkö

  • Koko: pituus 70–95 mm sekä noin saman pituinen häntä.
  • Paino: 12 – 30 g.
  • Erottuvat isorotan (Rattus norvegicus) poikasista suhteellisten pienten jalkojensa ja päänsä sekä suurten silmiensä ja korviensa ansiosta.

Elinkaari

  • 4–16 poikasen poikueita, 7–8 poikuetta vuodessa.
  • Kantoaika noin 3 viikkoa.
  • Sukukypsiä 8–12 viikkoa syntymän jälkeen.

Tavat

  • Elää ja pesii yleensä maassa, mutta kiipeilee usein.
  • Mieluisinta ruokaa on vilja.
  • Syö noin 3 g ruokaa päivässä ja selviytyy ilman vettä. Mikäli ruokavalio on erityisen kuivaa, ne juovat korkeintaan 3 ml päivässä.

Metsähiiri

(Apodemus Flavicollis)

Ulkonäkö

  • Aikuisten pää ja keskiruumis on 95-120 mm pitkä, häntä 75-110 mm. Paino välillä 14-45 g.
  • Niiden turkki on selästä ruskea ja vatsasta valkoinen, niskan ympäri kiertää turkissa keltainen nauha.
  • Niillä on suuret korvat, ulkonevat silmät ja pitkä häntä.

Elinkaari

  • Parittelu tapahtuu marraskuusta tai huhtikuusta lokakuuhun, raskauden kestäessä 25 tai 26 päivää.
  • Poikaset on kokonaan vieroitettu noin 18 päivän päästä ja yleensä ryhtyvät parittelemaan vuoden kuluttua syntymästään.
  • Useimmat hiiret eivät selviydy yli 12 kuukautta.

Tavat

  • Ne saattavat pilata varastoituja elintarvikkeita tai sotkea sähköjohtoja.
  • Ne suosivat kypsää leveälehtistä metsää, pensasaitoja, maalaispuutarhoja ja rakennuksia ja elinympäristöinä.
  • Ne tunkeutuvat todennäköisemmin rakennuksiin kuin pikkumetsähiiret (Apodemus sylvaticus).